Sunday, November 28, 2010

Thank God I found You

i am just too excited tonight!

too excited because i found a few stuff that are not found anywhere in kl. and those things are;

(drumrolls, please..)

honey graham crackers!

diet a&w root beer in can (made with aged vanilla somemore...) !

browning sugar !

square haw flakes !

ha ha ha ... simple je bunyinye and macam jakun je kan pwincess ... but the thing is, masa kat semenanjung, memang i wish ada la benda2 nih kat kedai-kedai ... macam graham crackers ke kan ... memang the best bet to sub graham cracker is digestive biscuits, but nak la merasa cheesecake sejati with graham crackers pie crust ...

pagi tadi pun best jugak ... kitaorang memborong rempah bubur pedas ... sedap you bubur pedas ni ... and rempah tu so far tak jumpe lagi aa kat kedai2 kat semenanjung altho i guess bleh je kalau nak buat from scratch tapi kena ada vaksin RAJIN la semestinya ... and then jupe ikan jerung banyak gila ... bersepah-sepah gitu ... aaa banyak lagi la bende best. pendek kata, best aaa tempat ni !

4 comments:

|| syazwaniadnan || said...

wow! kat mana akk jumpa graham crackers tu?
teringin jugak nak merasa ciskek asli ni :p

pwincess D said...

hai! honey graham crackers tu beli kat new world supermarket, bintulu. di import dari philippines. bende dah jupe, harap2 menjadi la ciskek tu .. kikiki

|| syazwaniadnan || said...

hehe. nanti akk take a picture of packaging dia boleh? nak cuba cari lah :)
then akk upload lah wajah cheesecake tu nanti ye! ^_^

pwincess D said...

hai syazwani :)
dah upload daaa gambar packaging dan gamba ciskek yang tak seberapa itu -> http://pwincessdee.blogspot.com/2010/12/cheesecake-with-graham-cracker-crust.html

nanti kalau jupe encik graham kat area semenanjung, roger-roger jugak kat sini eh :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...