Sunday, November 15, 2009

Majlis Cukur Jambul & Aqiqah

yesterday was sure d-day for cukur jambul and aqiqah :p

pagi semalam pwincess dengan berbesar hati menerima undangan majlis cukur jambul & aqiqah anak ahkak ziana ... majlis dimulakan dengan marhaban oleh kaum hawa ... pastu disempurnakan dgn cukur jambul .... dan diakhiri dgn makan-makan kambing ... buaian baby boy comel je dihiaskan dgn blue roses while baby gurl pulak stargazer lily bunge feveret pwincess tu. yang lawaknye kan, pwincess mmg selalu ever ready camera dalam handbag sejak dhadiahkan kan ...so tak heran la kalu2 berat beg pwincess
leh mencecah bbrp kilo (as if me penah menimbang beg .. timbang berat sendiri ader la..heheh) .... so back to my story tadi ... kat majlis tu kan, pwincess tgk sume org takde pun nak snap-snap gambaq ... yang snap-snap gambaq time tuh just the
photographers and kanak-kanak ribena ... marhaban marhabeen ape sume ... last-last it was time for yang diraikan (the babies) untuk dipaparkan untuk tatapan umum ...then....THEN ONLY sepantas kilat flash sana sini okeh! rupenye korang sume berlakon jual mahal ye mula-mula tu!!


lepas zuhur pulak ... pwincess memenuhi jemputan cukur jambul anak abang pulak ... ingatkan dah lambat, rupenye ustaz yang supposed to give usrah tu lagi lambat than us ... so dengar usrah, cukur sket dan makan-makan...alhamdulillah, sedap! tapi .. alamak, yang ni since tak sempat pulak nak snappy-snappy ... takpela, banyak lagi masa leh snap gambaq anak sedara pwincess yang sorang ni :))

seb baik malam tu takde dah cukur jambul. cume ade sesi dinner bersama in laws sajork~

2 comments:

faradiba said...

anuar zain ade?

pwincess D said...

dia semestinyelah takde di tempat kejadian .... takut makcik-makcik sume terkam kot kalau dia buat spesel appearance :p

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...