Thursday, May 28, 2009

benci motorcyclists

oh i so despise motorcyclist!

they should be banned in malaysia. they should be disappeared from the dictionary, from everywhere. anywhere.

orang selalu kata, kasihanilah penunggang2 motorsikal ni, and the blame is always on pemandu kereta. tapi .. hello ? kitaorg ni punyelah bagi jalan la ape la kat org2 ni....tapi diaorang ni la yang kebanyakannya bawak mcm orang tak betul ... and ohhh menyampahnye!!

dahla tak bayar road tax. tak baya installment mahal2. tapi lesen korang tuuuuu besar gile! i just got to know that kalau motor dgn kete berlanggar, orang yang bawak kete tu yang akan dipersalahkan altho mcm syai**n mana yang bwk moto tu. kalau korang bawak motor kat jalan yang sempit sket je .... amboi amboi .... sedapnye honk honk pink pink ye.....kalau korang bagi signal tangan (mcm la kebal sgt tgn korang tu) atau ape2 jenis signal pun lah, korang expect kitaorg terus bagi jalan kat korang ek ? korang ingat korang sape ye ? even orang yang bawak kete pun....kalau dah bagi signal nak masuk lane tu....kalau driver blkg tu tak bagi jalan, driver tu kena gak la bajet2 masuk lane lepas kete tu tanak bg jalan.

eeee benci lah dgn org2 bwk motor ni. and then....kalau korang dah bagi signal and kete2 ni for some reason takleh or tanak bagi korang jalan...there must be some reasons behind it (well yeah, kdg2 ade gak pemandu kete yang tak reasonable tp it's their right, ok..nama pun dah malaysian drivers)...korang takleh ah nak tunjuk ganas...nak suh orang ke tepi2 jalan and marah and jerit and peras $$$$ .... eee i seriously think negara ini patut mengharamkan motor. kalau sape2 tak mampu beli kete, sila naik transportasi awam. atau basikal. atau whatever lah. mentality org bwk motor mmg semacam. (i'll talk about org yang bwk kete especially lady drivers later2 yah).


and oh ya. korang yang car drivers kan, penah tak bagi signal nak masuk lane sebelah ...dah lama nunggu tp kete kebanyakannye selfish tanak bg masuk ... and when finally korang leh masuk .... tibe2....ye, tiba tiba....ade sekor moto tut tut tut lalu ....eeiii! pastu terus line tak clear balik. and talk about motorcyclists yang degil tanak gune jalan khas untuk diaorg tp rase mcm besar nak jalan atas jalan kereta ... grrrr. and talk about those motorcyclists yang bwk kat tgh2 lane tu ... dari 3 lane elok2, jadi dua je, pasal ape? pasal orang besar motor conquer satu lagi lane

oh aku sgt meluat dgn org bwk motor dan nak tunjuk samseng. sori ah kalau ada saudara or rakan2 rapat yang menunggang motor terbace this post yang mempunyai elemen-elemen kebencian yang melampau terhadap motorcyclists. kalau yang bawak motor tu berhemah, i don't mind. am talking about yang kurang ajar type.

1 comments:

princess D said...

test test ... somehow feature to post comment in blogger seems to be unstable. kejap buleh kejap tableh

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...